Jongetje overleden bij aanrijding Laan op Zuid Rotterdam (video)

Jongetje overleden bij aanrijding Laan op Zuid Rotterdam (video)

Op de Laan op Zuid met de Vuurplaat in Rotterdam heeft maandagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval kwam een 7-jarige jongetje uit Rotterdam om het leven. Een meisje dat bij hem was bleef ongedeerd.

Het jongetje en zijn 12-jarige zus staken rond half negen met hun fietsen over op de Laan op Zuid. Hun moeder fietste opdat moment wel in de buurt van het tweetal. Uit het eerste onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat ze samen vlak voor de cabine van de vrachtwagen overstaken. De vrachtwagenchauffeur, een 65-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel,  trok op dat zelfde moment op en heeft hierbij het jongetje geraakt. Het meisje raakte niet gewond. De hulpdiensten rukten massaal uit maar hulp mocht niet meer baten.

De 65-jarige bestuurder is aangehouden en verhoord op het politiebureau, hierna is hij heengezonden. De politie gaat verder met het onderzoek. De Laan op Zuid werd vanaf de Rosestraat tot de Brede Hilledijk afgesloten. Tramstation Vuurplaat werd door de RET overgeslagen.