Jongen vermist

Jongen vermist

De politie is in samenwerking met diverse hulpverlenings-organisaties een grote zoekactie gestart rondom de vermissing van een 17-jarige jongen. Hieraan hebben tientallen hulpverleners een bijdrage verleend.

Zondagavond rond 18.00 uur kreeg de politie melding dat twee broers bij het strand van Rockanje (bij de Houten Paardjes), vlakbij de Haringvlietsluizen, op een luchtbed zaten en door de aflandige wind afgedreven waren. Op een moment was het luchtbed omgeslagen en vielen de twee Rotterdamse jongens van 13 en 17 jaar oud er vanaf.

Een getuige die met een zeiljacht in het water lag, zag dit gebeuren en is snel met een roeiboot er naar toe gegaan. De 13-jarige jongen is uit het water in de roeiboot gekomen, de 17-jarige jongen was toen niet meer te zien, en is vermoedelijk onder water geraakt. Hierop is een grote reddingsactie gestart waarbij naast de Zeehavenpolitie ondermeer de KLPD, de KNRM Stellendam/HvH, reddingsbrigade, de brandweer / duikers, vrijwilligers uit Urk, vissers uit Stellendam met een kotter en de GHOR/traumahelicopter hulp hebben verleend. Bij de zoekactie is ook gebruik gemaakt van sonorapparatuur.

De vader van de jongens en nog twee aanwezige zussen van de broers zijn direct opgevangen op het strand. De 13-jarige jongen is ter controle overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. In de vroege maandagochtend is de zoekactie doorgegaan door met een strandvoertuig van de politie langs de waterkant te rijden. Daarna hebben alle organisaties hun zoekwerkzaamheden opnieuw hervat. De zoekacties naar de 17-jarige jongen hebben nog geen nieuwe informatie opgeleverd (situatie rond 14.30 uur ‘s middags). De politie onderzoekt de toedracht.