Jij komt toch ook zaterdag?

Jij komt toch ook zaterdag?

Op zaterdag 23 februari organiseert het bestuur van het regionaal platform Rotterdam-Rijnmond van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) op het terrein van STC B.V. aan de Waalhaven in Rotterdam-Zuid haar eerste regionale bijeenkomst voor Brandweer Vrijwilligers, brandweercollega's en belangstellenden.

De reden voor het organiseren van deze dag is voortgekomen uit het moeten vergaren van handtekeningen voor personen die zich kandidaat willen stellen voor de komende verkiezingen van de medezeggenschap. Om te voorkomen dat men zo'n 50 posten in de regio's af zou moeten, heeft het bestuur gemeend deze bijeenkomst te moeten houden en hoopt dan ook op een grote opkomst van Brandweer Vrijwilligers. Op deze manier kunnen de kandidaten aan alle formaliteiten gaan voldoen.

Tijdens de dag zullen een tweetal soorten oefeningen gehouden worden. Een is een brandbestrijding en de andere is een hulpverleningsoefening. Bij beide oefeningen zal gebruik gemaakt kunnen worden van bijzondere gereedschappen en materialen die normaliter niet tijdens de bestrijding van een incident gebruikt zullen worden, simpelweg omdat het apparaat bijvoorbeeld is voorbehouden aan de Officier van Dienst (OvD).

Voor deelname aan deze oefeningen moeten de personen wel in het bezit zijn van het rijksdiploma manschap of hoger. Het maakt niet uit of de persoon een Brandweer Vrijwilliger is of een beroepscollega. Wel is het belangrijk dat de persoon zich van te voren heeft aangemeld via het aanmeldformulier. Dit in verband met de organisatie en de verzekering.

Het programma zal starten om 11.00 uur en omstreeks 16.00 uur zal het terrein langzaam worden opgeruimd. Gedurende de gehele dag zullen een aantal demonstraties worden gegeven over brandbestrijding en hulpverlening en ook leveranciers van materieel en materiaal zullen enkele noviteiten tonen aan het publiek.

Op het terrein aan de Waalhaven van STC B.V. zal ook het nodige bijzondere materiaal en materieel getoond gaan worden aan het publiek. Vermoedelijk kan op deze dag de nieuwe crashtender van de Koninklijke Marine worden bezichtigd, maar een aantal nieuwe voertuigen, die dienst gaan doen bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), zullen op deze dag pronken.

Naast mooi weer, rekenen wij uiteraard op een goede opkomst en uiteraard ook jou komst.

Jij komt toch ook zaterdag?