Jeugddetentie en TBS voor doodsteken 15-jarige Alice in Rotterdam

Het 16-jarige meisje wat vorig jaar augustus de 15-jarige Alice om het leven bracht in een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam is door de rechtbank veroordeelt tot 18 maanden jeugddetentie en TBS.

Op 12 augustus 2020 stak de verdachte het 15-jarige slachtoffer meerdere keren in het bovenlijf, een messteek in de hartstreek werd Alice ondanks de inzet van de hulpdiensten fataal.

Conflict in relationele sfeer

Aanleiding tot het geweldsincident zou een conflict in de relationele sfeer zijn geweest, volgens bekenden van de meisjes zouden zij een geheime relatie hebben gehad. Een gesprek tussen het duo eindigde in een drama.Moeder van het slachtoffer, Erica Albuquerque, zat daags na de steekpartij geknield bij de woning op de Mathenesserdijk tijdens een stille tocht waarin honderden mensen mee liepen. Ze kan de slechte strafeis van 18 maanden slecht verkroppen, maar begrijpt dat het bij jeugddetentie niet anders kan.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De dochter van Albuquerque werd kort na de stille tocht in Brazilië begraven.Uit een psychologisch onderzoek is gebleken dat het 16-jarige meisje wat Alice om het leven bracht verminderd toerekeningsvatbaar is en dat er een verhoogde kans op herhaling is, mede hierom is besloten om ook TBS op te leggen. Omdat het meisje al die tijd niets heeft gezegd over de aanleiding van de steekpartij is nog altijd onduidelijk wat er exact gebeurd is

Lees ook: Honderden mensen aanwezig bij stille tocht voor Alice (15)

pN2A8E.jpegOwO6IT.jpeg