Jeugdbrandweer Zwijndrecht wint

Jeugdbrandweer Zwijndrecht wint

De aspirantenploeg van de jeugdbrandweer zwijndrecht heeft de eerste plaats behaald tijdens de halve finale wedstrijden lagedruk in Terneuzen. De ploeg kreeg een melding dat er rookontwikkeling werd gesignaleerd nabij een werkplaats van Raillon.

Door de ploeg moesten twee stukken rails worden overgestoken om bij het pand te komen. De toevoerleidingen werden uiteraard onder de rails doorgebracht. De aanvalsploeg alsmede de bevelvoerder werden opgewacht door een medewerker van de werkplaats, die hun mededeelde dat er brand was achter in de loods. Tevens deelde hij mee dat hij z'n maatje miste, die achter in het pand bezig was met een klus. Direct werd er besloten om de eerste straal af te leggen op de vuurhaard. Dit bestond uit allerlei vaten oliën en vetten om de locomotief (in de loods) mee te smeren. En even daarna ging ook de waterploeg naar binnen met de 2e straal en zij gingen op verdere
verkenning. Zij vonden inderdaad achterin de loods het slachtoffer. Deze werd gered
door de bevelvoerder en de nummer 4, via de achteruitgang van de loods. Vervolgens
werd de waterploeg op de uitbreiding gezet. Deze was te bereiken via een trap. Omdat de uitbreiding klein was kon er direct worden afgeblust. Nadat de brand uit was werd er nog na/doorverkend en kon er geventileerd en ingepakt worden. De prijsuitreiking werd rond de klok van 6 uur gehouden in brandweerkazerne van Terneuzen. Helaas kon de Zwijndrechtse ploeg hier niet aanwezig zijn in verband met een familiedag (BBQ) van de brandweer Zwijndrecht. De aspiranten uit Zwijndrecht hebben zich hierbij dus geplaatst voor het landskampioenschap op 6 oktober in Hoorn.