Jeugdbrandweer in regio door naar finale

Jeugdbrandweer in regio door naar finale

Zaterdag heeft in Krimpen de halve finale (gewestelijke) wedstrijden plaatsgevonden voor de jeugdbrandweer. Eerder dit jaar konden de ploegen zich kwalificeren voor deze wedstrijd.

Op een drietal banen, te weten; klasse junioren, aspiranten LD en aspiranten HD, moesten de brandweerploegen hun vaardigheden tonen op een in scène gezet incident. In laatst genoemde klasse (TAS-HD) speelden ook de Zwijndrechtse jeugdbrandweer. Zij kregen een brandmelding bij de gemeentewerken van Krimpen aan de Van Utrechtweg 27. Aangekomen werd men opgevangen door een slachtoffer met brandwonden, welke tevens vermeldde dat hij zijn zoontje kwijt was. In de werkplaats annex garage was brand ontstaan en doorgeslagen naar de bovengelegen verdieping, tevens was hier op de beganegrond het tweede slachtoffer (het zoontje) te vinden. Met twee stralen hogedruk kon de fictieve vuurhaard worden geblust.

Tijdens de prijsuitreiking, welke werd gehouden in de brandweerkazerne van Krimpen, bleek de jeugdploeg uit Oud-Beijerland het beste te hebben gedaan, gevolgd door de ploeg uit Zwijndrecht. Westerschouwen en Veenendaal werden in deze klasse respectievelijk derde en vierde. Deze ploegen hebben zich geplaatst voor de landelijke finale op 27 september 2008 in Benschop.