Jaarwisseling ordelijk verlopen - Feest Boompjes

Jaarwisseling ordelijk verlopen - Feest Boompjes

De jaarwisseling in de regio Rotterdam-Rijnmond is, behoudens een aantal incidenten, betrekkelijk rustig verlopen. Het beleid van direct aanhouden bij strafbare feiten heeft gewerkt. Het feest rondom de Boompjes was gezellig en kende een ordelijk verloop.

Ordelijk en feestelijk
Het feest op de Boompjes is feestelijk en zeer ordelijk verlopen. Duizenden mensen hebben het feest in een positieve sfeer meegemaakt. De regelgeving, het toezicht en organisatie van het feest hebben gewerkt. De verkeersregeling heeft goed gefunctioneerd waardoor een vlotte doorstroming van het verkeer mogelijk was.

Politieoptreden
In het gehele Rijnmondse gebied waren er naast gezelligheid ook een aantal incidenten. Het ging voornamelijk om brandjes en vernielingen van onder meer prullenbakken en ondergrondse vuilcontainers. In een school aan de Couwaelstraat brak woensdagavond brand uit, de school liep zeer ernstige brandschade op. In Bergschenhoek en Zuidland was het korte tijd wat rumoerig. De politie is hier daadwerkelijk opgetreden en mensen aangehouden.

In Zuidland keerde een groep van circa 150 mensen zich tegen de politie. Ze gooiden met stenen en vuurwerk. De politie is direct opgetreden en arresteerde een aantal mensen, waarna de rust weerkeerde. In Bergschenhoek werd met vuurwerk gegooid en werden mensen aangehouden. Ook daar was de rust snel hersteld. Op de Houdringeweg en Rhijnauwensingel werden een aantal kleine brandjes gesticht, waardoor straatmeubilair beschadigt raakte. Voor het vernielen van een abri op de Dorpsweg in Rotterdam heeft de politie twee verdachten gearresteerd.

Aanhoudingen
Het beleid van de politie was er op gericht om mensen die in de fout gaan aan te houden. Dit beleid is streng toegepast en heeft geleid tot 86 aanhoudingen voor ondermeer vernieling, brandstichting en gooien van vuurwerk naar personen.

Branden
Wel waren er in de regio een flink aantal branden. Dit varieerde van een fors aantal autobranden, vreugdevuren, container tot gebouwbranden. Net als voorgaande jaren moesten vooral scholen het ontgelden.