Integrale controle bij Rotterdam The Hague Airport

Vrijdagmiddag en avond heeft er een grote integrale verkeerscontrole plaats gevonden op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. Zowel de voertuigen als bestuurders werden nagetrokken door de aanwezige diensten.

Onder andere Koninklijke Marechaussee, politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en Douane namen deel aan deze actie die tot laat in de avond doorging. In het gebied rondom het vliegveld reden auto's en motoren van de politie en Koninklijke Marechaussee rond om opvallende auto's van de weg te halen en naar de controle plaats te begeleiden.

De controle duurde van 15:30 tot ongeveer 23:00 uur, in totaal werden zeven personen aangehouden: Een persoon moest nog een gevangenisstraf uitzitten. Twee personen zijn aangehouden voor rijden onder invloed van drugs en alcohol. Drie personen zijn aangehouden voor witwassen. Er werd een grote hoeveelheid contant geld in hun auto gevonden. In totaal ging het om een geldbedrag van ruim 10.000 euro waar ze geen geldige verklaring voor konden geven. De auto werd dan ook in beslag genomen. Een persoon had nog een boete open staan van 2600 euro.

Gedurende de controle werd het in de loop van de avond zo druk met auto's die voor langere tijd moesten blijven staan dat de gecreërde controlevakken vol waren. Een aantal automobilisten werden dusdanig zenuwachtig van de controle dat ze gewaarschuwd werden te kalmeren en aan de kant te wachten.

Er zijn in totaal vijf voertuigen in beslag genomen: een auto is in beslag genomen doordat de bestuurder al meerdere keren was betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Twee auto's werden in beslag genomen omdat deze op de openbare weg reden terwijl ze niet in Nederland geregistreerd zijn, ook wel spookvoertuigen genoemd. Van de andere twee voertuigen die in beslag zijn genomen is de reden niet bekend gemaakt.

Er waren auto's bij waar drugs in werd aangetroffen en het vermoeden was dat er ook meer drugs in de wagen verstopt zou zijn. De controle van zulke voertuigen duurden dan ook een paar uur waarbij er tevens gebruik werd gemaakt van een speurhond.

De overige bijzonderheden zijn dat er een luchtbuks en pepperspray in beslag zijn genomen, twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor het rijden met een veel te hoge snelheid en twee personen kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder (geldig) rijbewijs. 

SOOgnk.jpg

GtMlTl.jpg

B02j4u.jpg

5bYacG.jpg

elPAnh.jpg

Cafbqo.jpg