Inbrekers Julianalaan Schiedam na achtervolging op Tjalklaan overmeesterd

Inbrekers Julianalaan Schiedam na achtervolging op Tjalklaan overmeesterd

De politie heeft op Koningsdag inbrekers aangehouden die kort daarvoor hadden ingebroken in een pand aan de Julianalaan in Schiedam. De inbrekers wisten echter te ontkomen aan de politie en vluchtte per auto. Op de Tjalklaan ter hoogte van de oprit van de snelweg A20 wist de politie de auto klem te rijden. De inbrekers zijn aangehouden en ingesloten.

Update (28 april 2016)
De politie in Schiedam heeft op 27 april twee verdachten aangehouden die kort voor hun aanhouding zouden hebben geprobeerd een inbraak te plegen. Het gaat om een 20-jarige Capellenaar en een 23-jarige man met onbekende woonplaats. Een alerte buurtbewoner maakte de arrestatie mogelijk. 

Rond 15.45 belde een buurtbewoner de politie, nadat deze drie mannen door de Julianalaan zag lopen. Het drietal had ongezonde belangstelling voor meerdere woningen in de straat en belde op verschillende adressen aan. Een ter plaatse gekomen agent zag twee van de drie mannen op de Julianalaan en sprak hen aan. Meteen rende één van de mannen weg, met de agent achter hem aan. De man wist bij de Rubenslaan in een auto te stappen, waar een andere (derde) man al achter het stuur zat en die vervolgens hard wegreed. De man die op de Julianalaan was achtergebleven, ging weg en werd niet  meer aangetroffen. 

Twee andere agenten die naar de melding toereden, zagen de auto met de twee mannen rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Die trok zich daar niets van een en reed weg. Op de Tjalklaan haalde de bestuurder tot 120 km per uur, maar reed hij zich door de verkeersdrukte vast. De twee inzittenden werden aangehouden.

Op de Julianalaan in Schiedam was in een woning daadwerkelijk geprobeerd in te breken. De twee aangehouden mannen zitten vast en worden verhoord.