Inbrekers aangehouden na levensgevaarlijke capriolen op dak van woningen Groene Hilledijk Rotterdam (video)

De politie is woensdagochtend gealarmeerd voor een inbraakalarm in een kraakpand langs de Groene Hilledijk in Rotterdam. Twee mannen hadden zich op het dak verschanst en haalden levensgevaarlijke capriolen uit. Door tactisch optreden zijn de mannen aangehouden.

De mannen die zich op het dak van het gebouw van zo'n 4 verdiepingen hoog bevonden, liepen over de dakpannen en sprongen van dakkapel naar dakkapel. De politie hield de situatie nauwlettend in de gaten. Een agent probeerde de mannen via een dakraam naar beneden te praten, zonder resultaat. De mannen gaven aan niet uit zichzelf te zullen vertrekken. De brandweer werd gealarmeerd maar hoefde niet in actie te komen.

De politie besloot de zichtbare eenheden terug te trekken waarna de situatie door agenten in burger in de gaten gehouden werd. De mannen kozen na enige tijd eieren voor hun geld en zijn via een woning naar beneden gegaan. Daar stonden zichtbare en onzichtbare eenheden klaar, die na een korte achtervolging één van de inbrekers aan wisten te houden. De tweede man kon ontkomen en vluchtte de wijk in. Na een zoektocht van enkele tientallen minuten is ook hij aangehouden.

Qgd6Lt.jpg

jKHdHe.jpg

57732A.jpg

pbWhac.jpg

T35OFy.jpg

Y7HKUg.jpg

gzfvht.jpg

VowCqj.jpg