Inbreker met taser gearresteerd Kastanjesingel Rotterdam

Inbreker met taser gearresteerd Kastanjesingel Rotterdam

Een inbreker werkte zondagavond niet mee bij zijn aanhouding in een achtertuin van een woning aan de Meidoornsingel in Rotterdam. De politie zette daarom de taser in om hem te arresteren. Hij wordt verdacht van een inbraak aan de Kastanjesingel. Een alerte getuige belde de politie. 

Twee mannen dachten zondag rond 21.30 uur onopgemerkt in te breken in een woning aan de Kastanjesingel in Rotterdam. Maar een getuige was alert en belde de politie. Meerdere agenten zetten de wijk af en hoorden van medewerkers van de politiemeldkamer dat de verdachten inmiddels waren gevlucht. De agenten zagen de inbrekers uiteindelijk lopen op het Ganzerikplein. Het duo weigerde te stoppen en reageerde niet op aanspreken van de politie. Ze sloegen op de vlucht en splitsten zich op. 

Er ontstond een achtervolging te voet de Strobloemstraat in, in de richting van de Meidoornsingel. Daar bleek de verdachte zich te hebben verstopt in een achtertuin, onder een struik. Een hondengeleider slaagde er uiteindelijk in de tegenwerkende verdachte aan te houden, na het gebruik van zijn taser. 

De 39-jarige man uit Utrecht werd meegenomen naar het politiebureau en daar gecontroleerd door een arts. Hij constateerde geen verwondingen na het gebruik van de taser. Helaas wist de tweede verdachte van de inbraak te ontkomen. 

Geruikerscijfers taser

De politie Rotterdam werkt mee aan de landelijke pilot voor het gebruik van de taser. Omdat het om een heel nieuw type wapen gaat, houden ze een jaar lang nauwkeurig bij hoe het werkt. In Rotterdam is de taser nu 67 keer ingezet. Daarvan bleek het dreigen met het stroomstootwapen in 44 gevallen al genoeg.