Identiteit slachtoffer schietpartij Seringenplantsoen Ridderkerk bekend

Identiteit slachtoffer schietpartij Seringenplantsoen Ridderkerk bekend

De identiteit van de man die op 6 april op het Seringenplantsoen in Ridderkerk werd doodgeschoten, is bekend: het gaat om de 33-jarige Albanees Ilirjan Sula. Het slachtoffer maakte ook gebruik van de namen Durim Sula, Durim Sulku en Besnik Sulku. Hij verbleef vermoedelijk al langere tijd in Nederland en mogelijk op meerdere locaties, maar het is vooralsnog onbekend waar. Nadat het slachtoffer definitief geïdentificeerd kon worden, is het stoffelijk overschot op 15 april aan de nabestaanden overdragen.

Sula werd op maandag 6 april, Tweede Paasdag, tussen 23.30 en 23.50 uur neergeschoten op het parkeerterrein aan het Seringenplantsoen in Ridderkerk en stierf direct. Een team van 20 rechercheurs startte uitgebreid onderzoek naar het incident. Dit onderzoek leidde het team op 7 april naar de Regenboogkade in Rotterdam waar een zwartgrijze BMW-personenauto werd aangetroffen. Vermoed wordt dat deze door de dader(s) van het schietincident is gebruikt en na de vlucht daar is achtergelaten. Op de auto zaten valse kentekenplaten met letter- en cijfer/lettercombinatie 73-RF-VH. Deze auto is in beslaggenomen en wordt op sporen onderzocht. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met mensen die de BMW en/of de kentekenplaten eerder gezien hebben en waar dat was.

Wie kende Ilirjan Sula?
De politie heeft al met een aantal mensen gesproken, maar heeft nog een aantal vragen. Het onderzoeksteam wil graag weten wie Ilirjan Sula, al dan niet onder een van de andere namen, kende. Wie weet waar hij woonde of verbleef? Waar hield hij zich mee bezig, wat voor leven leidde hij? Wie had hij als vrienden en kennissen en wie heeft hem recentelijk nog gezien of gesproken?

Bestelbus
Op het parkeerterrein van het Seringenplantsoen in Ridderkerk is een donkerblauwe Volkswagen Transporter door de politie in beslaggenomen. Deze bestelbus stond dichtbij de auto waarin het slachtoffer werd doodgeschoten. De politie vermoedt dat deze bestelbus daar al langere tijd geparkeerd stond en met het schietincident te maken kan hebben. Wie in of bij deze bestelbus een of meerdere mensen gezien en eventueel gesproken heeft, wordt gevraagd contact met de politie te leggen. Ook degenen die de eigenaar en/of gebruiker(s) van deze bestelbus kennen, wordt gevraagd om naar de politie te stappen. Andere informatie met betrekking tot de bestelbus is vanzelfsprekend ook welkom.

Contactgegevens politie
De politie is te bereiken via 0900-8844. Vraagt u dan naar TGO Lente van de politie Rotterdam. Anoniem tips doorgeven kan via 0800-7000. Een brief schrijven kan ook: Politie Rotterdam, TGO ‘Lente’, Antwoordnummer 2469, 3000 VB Rotterdam (een postzegel is niet nodig). Het mailadres waarop de politie te bereiken is, is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Relatie met eerdere Albanese liquidaties
De politie houdt er rekening mee dat de liquidatie vorige week in Ridderkerk verband houdt met de liquidatie van twee Albanese broers Florence en Glevis Tola. Zij werden in januari vermoord aangetroffen in een pand aan de Bovenstraat in Oud-IJsselmonde. Een derde Albanees werd gewond op straat gevonden. De politie ging toen al uit van een afrekening onder criminelen. Een link naar dat artikel vindt U hier.