Identiteit lichaam Scheurhaven Rozenburg bekend

Identiteit lichaam Scheurhaven Rozenburg bekend

Na intensief onderzoek heeft de politie vast kunnen stellen dat de overleden man die in april 2014 in de Scheurhaven werd aangetroffen de uit Polen afkomstige 30-jarige Tomas Zawierucha is. Het onderzoek naar zijn dood wordt voortgezet. Het lichaam van Zawierucha werd op 11 april 2014 in het water van de Scheurhaven bij Rozenburg aangetroffen. 

De man is door vuurwapengeweld om het leven gebracht. Direct na het aantreffen van het lichaam is de politie een grootschalig onderzoek gestart. Dat onderzoek leidde onlangs tot informatie over de identiteit van het slachtoffer. In maart 2015 werd de zus van het slachtoffer gewezen op een website van de politie, waarop mogelijk Tomasz werd omschreven. Zij herkende haar broer en nam contact op met de Poolse politie. 

Van het gezicht van de man werd destijds door de universiteit van Dundee een levensechte computer reconstructie gemaakt. Die reconstructie heeft mede geleid tot de identificatie.Nu het onderzoeksteam weet wie de overleden man is kan het onderzoek naar zijn dood verder gaan. Om te achterhalen wie verantwoordelijk is of zijn voor de dood van Zawierucha brengt het team zijn leven en de gebeurtenissen daarin in kaart. Uit dat onderzoek blijkt dat de man op 23 februari 2014 in ieder geval nog in leven was.

Meer informatie gevraagd
Zawierucha werkte sinds eind 2010 op meerdere plaatsen in Nederland als klusser en vermoedelijk ook in de omgeving van Rotterdam. Hij verbleef op adressen in Eindhoven, Ede, Noordwijk en in de omgeving van Dordrecht. Inmiddels hebben rechercheurs met een aantal mensen uit de omgeving van de Pool gesproken, maar meer informatie is welkom.
-Wie kende Tomas Zawierucha en kan meer vertellen over zijn leven in Nederland en Polen?
-Wie heeft het slachtoffer na 23-02 -2014 nog gezien of gesproken? Of wie weet wat er met de man gebeurd is?