Identiteit dode man Scheurhaven nog steeds niet bekend

Identiteit dode man Scheurhaven nog steeds niet bekend

Ingeklemd tussen de enorme havens van de Europoort ligt het oude eilandje Rozenburg. Op de landtong van Rozenburg is de kleine Scheurhaven te vinden. Daar werd op vrijdag 11 april 2014 rond 12.50 uur door de schipper van een sleepboot die door de Scheurhaven voer een lichaam gevonden. De politie is dringend op zoek naar de identiteit van de dode man die op 11 april 2014 werd aangetroffen in de Scheurhaven in Rozenburg. Het slachtoffer heeft specifieke tatoeages. Door het tonen van kleding en tatoeages van de man hoopt de politie meer informatie over hem te krijgen.

Uit forensisch onderzoek bleek dat het om een man gaat en dat hij vermoedelijk al geruime tijd in het water lag. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. Uitgebreid onderzoek heeft nog niet geleid tot doorslaggevende informatie over de identiteit van het slachtoffer. Hij lijkt niet als vermist te zijn opgegeven. Ook niet in het buitenland. Vooralsnog denken de rechercheurs dat hij ergens na augustus 2013 in het water is beland en dat hoeft niet perse op de plek te zijn geweest waar hij is gevonden.

Slachtoffer
Het slachtoffer was een blanke, stevige man, van ongeveer 1.65 m, met donker haar. De man had zulke specifieke tatoeages dat die misschien iemand iets zeggen.Hij droeg een grijs vest met capuchon van het merk America Today. Daaronder droeg hij een blauw T-shirt met de opdruk Ben & Stan (kledingwinkel The Sting) en een grijze trainingsbroek van het merk Nike met een opdruk van het Arsenal logo.

Tatoeage 1
Het slachtoffer heeft onder andere het woord Lenka met drie sterren op zijn linkerborst. De politie weet dat het een plaats in Slowakije is en een veel voorkomende vrouwennaam in Oost-Europa. Vandaar dat de politie denk dat het slachtoffer een link heeft met Oost-Europa.

Tatoeage 2
Zijn andere tatoeage zit in zijn nek en door navraag bij diverse tattoo shops is bekend geworden dat er RH staat. Waar die letters voor staan, is de politie nog onbekend.

Ketting
Hij droeg een zilveren halsketting met zogenaamde Figaro-schakels.

Vragen politie
- Wie (her)kent de vermoorde man aan de hand van de tatoeages, kleding en/of ketting?

Reacties
Politie Eenheid Rotterdam: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)