Identiteit betrokkenen schietpartij Menanderstraat bekend

Identiteit betrokkenen schietpartij Menanderstraat bekend

De identiteit van de betrokkenen bij een schietpartij op de Menanderstraat is bekend. Het slachtoffer is een 43-jarige man. De verdachten zijn twee Rotterdammers van 17 en 20 jaar oud en een 23-jarige zonder vaste woon of verblijfplaats. Maandagavond werd het schietincident gemeld bij de politie. 

Een direct opgezet buurtonderzoek, waarbij ook cameratoezicht een cruciale rol speelde, leidde nog dezelfde avond tot de aanhouding van de drie mannen. Getuigen gaven een gedetailleerd signalement door. Hierdoor herkenden de medewerkers van cameratoezicht de verdachten zodra deze op NS station Lombardijen verschenen. Agenten gingen naar deze locatie en het drietal is aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. 

Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling aan de verwondingen in zijn onderlichaam. De recherche is inmiddels gestart met het onderzoek naar de toedracht van dit incident. Hierbij wordt ook onderzocht of er een langer lopend conflict ten grondslag ligt aan de schietpartij.