Huttenverbranding doet brandweer uitrukken

Huttenverbranding doet brandweer uitrukken

Als afsluiting van de jaarlijkse huttenbouw tijdens de Gorinchemse feesten werden de hutten gesloopt en in brand gestoken. Even na 19:00 uur hebben de kinderwethouders van het huttendorp het vuur ontstoken. Al snel laaide het vuur op en waren de metershoge vlammen goed zichtbaar en voelbaar. De jeugdbrandweer van Gorinchem stond paraat rondom de brandstapel om te zorgen dat het niet uit de hand zou lopen en hielden ook het gras nat.

Het vuur werd zo hoog dat het vanaf het aan de andere kant van de rivier gelegen dorpje Sleeuwijk goed zichtbaar was. Hier rukte ook het Brabantse korps uit voor een brandgerucht, eenmaal ter plekke bleek het het vuur in Gorinchem te zijn waarop zij weer inrukte. 

Het vuur werd zo heet dat bomen en containers gekoeld moesten worden en plastic bekertjes smolten. Het publiek ging meters naar achter en jeugdbrandweerlieden werden regelmatig vanwege de hitte afgelost door de vrijwillige brandweermannen. Aan het einde van de avond werd het vuur afgeblust. De Gorinchemse feesten gaan nog enkele dagen door.