Hulpverleningsdiensten trekken alles uit de kast op veiligheidsdag in Rotterdam-Zevenkamp

Vandaag heeft op het Ambachtplein in Rotterdam-Zevenkamp een veiligheidsdag plaatsgevonden. Vanuit de politie en gemeente is deze dag georganiseerd om meer bekendheid te geven aan het werk wat diverse hulpverleningsdiensten doen. 

Verschillende instaties waaronder politie, brandweer, ambulance, burgernet, buurtwerk, Stedin, een EHBOvereniging, kombijdepolitie.nl, handhaving, het veteranen search team en de gemeente deden mee aan de veiligheidsdag. Kinderen en volwassenen konden in een echte ME bus die omgebouwd was tot escaperoom zichzelf uitleven op het ontmantelen van een bom. Door middel van opdrachten kregen ze codes waarmee ze de bom onklaar konden maken. Lukte dit niet binnen 15 minuten, dan 'ontplofte' de bom.

Ook konden mensen ervaren wat een vlam in de pan doet, hoe deze het best bestreden kan worden en wat er gebeurt als je een oliebrand blust met water. Verder konden aanwezigen in diverse voertuigen zitten en alles aanraken. Op het plein zelf stonden meerdere springkussens en konden kinderen oefenen om een drenkeling te redden. Aan het eind van de dag gaf een hondengeleider een korte demonstratie met de 8 jarige Mechelse Herder genaamd Donder. Dit trok veel bekijks. Kinderen konden de hond zelfs aaien terwijl hij nog aan de arm van een agent hing.

Door het prachtige weer was het erg druk. De organisatie kijkt tevreden terug naar de drukke dag. 

o3N7ki0.jpg

9UyK16.jpg

MrK86A.jpg

6oPqh1.jpg

o6zZO1X.jpg

atsI0K.jpg

Wa8aPb.jpg

dfPNOs.jpg

o9Jy8Hp.jpg

jivDyo.jpg

am8PGh.jpg

ztBnLq.jpg

oMOIePN.jpg

0gzG8I.jpg