Hoogwater in Rotterdam - Rijnmond (video)

De gemeente Rotterdam heeft voorzorgsmaatregelen genomen voor het verwachte hoogwater. Zo zijn de Binnenhavenbrug en de Spoorweghavenbrug afgesloten voor al het verkeer vanwege het hoge water. En hebben zij kades afgesloten en mensen opgeroepen hun auto weg te halen van de kade. 

Ook de gemeente Vlaardingen,Schiedam en Maassluis hebben dit gedaan. In Vlaardingen kwamen de bekende kades weer onder water te staan. Hier stonden nog vele vrachtwagens die weggehaald moesten worden, zover dat nog kon. Het Noordereiland loopt het water over de kades heen. Een takelwagen van de politie haalt auto's van de kade af waarvan de eigenaren niet snel bij hun auto kunnen zijn. Men verwachtte dat rond 16:20 de piek bereikt was in Rotterdam. Voor de gemeente Zwijndrecht en Dordrecht is dit rond 17:00 uur.

In Rotterdam zou rond 16:20 een waterstand van 2.56m + NAP gestaan hebben. Voor de gemeentes Dordrecht en Zwijndrecht zou dit 2.25m + NAP zijn. 

Tekst gaat verder onder de foto's.

KWpp4d.JPG

JGkw1u.JPG

yJYXwS.JPG

Htm761.JPG

kVezPG.JPG

In Dordrecht is het inmiddels ook hoogwater geweest. Hier hebben bewoners zelfs zandzakken voor de deur neergelegd. Inmiddels is ook daar het water weer aan het zakken.

Update: dinsdagochtend liepen de kades in Dordrecht opnieuw vol met water. De overlast bleef beperkt. Het water steeg tot zo'n 212cm (NAP).

 

EGCdQT.JPG

9J2vup.JPG

lhbXss.JPG

dwewsS.JPG

aHIX3L.jpeg

VOwCVI.jpeg