Hoogspanningsleiding wordt jongen fataal

Hoogspanningsleiding wordt jongen fataal

Een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht is dinsdagavond overleden nadat hij in contact was gekomen met de hoogspanningsleiding van de Hoge Snelheidslijn ter hoogte van de Lindtsedijk. Het slachtoffer was samen met een 16-jarige jongen, eveneens uit Zwijndrecht, bij de brug over de HSL over het hek geklommen van het tracé.

Vervolgens zijn zij over de betonnen muur van de bak van de HSL gelopen. Het slachtoffer heeft daar met zijn voet de hoogspanningsleiding geraakt van 25 kilovolt , die onder de rand van de muur loopt. Vervolgens is hij enige meters naar beneden gevallen in een sloot die stroomt naast de betonnen bak van de HSL. De 16-jarige jongen is in de sloot gesprongen en heeft de jongen na enige minuten eruit weten te krijgen.
Voorbijgangers hebben direct alarm geslagen. De melding is rond 20.00 uur bij de politie binnengekomen. Het slachtoffer is ter plaatse door het ambulancepersoneel gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar hij is overleden. De 16-jarige jongen verkeerde in shocktoestand en was onderkoeld. Hij is eveneens naar het ziekenhuis vervoerd en verkeert niet in levensgevaar.