Honderden boetes bij grote actie metrostation Capelsebrug Rotterdam

Bij een grote controle in het openbaar vervoer op onder andere metrostation Capelsebrug in Rotterdam zijn honderden boetes uitgedeeld. Ook is een aantal aanhoudingen verricht. De actie heeft als doel om het openbaar vervoer veiliger te maken.

Ongeveer zestig personen van onder andere politie, handhaving Rotterdam en Capelle aan den IJssel en BOA's van de RET hebben deelgenomen aan de grote controle. De controle richtte zich op het naleven van het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer en in de stations. Ook werden zwartrijders beboet. Naast deze punten zijn meerdere openstaande geldboetes waargenomen, waarop een meerdere reizigers naar het politiebureau vervoerd is, omdat zij grote geldbedragen hadden openstaan. Het grootste openstaande bedrag was ruim 3000 euro.

Diverse reizigers hadden in het openbaar vervoer geen mondkapje op. Een aantal van hen gaf aan een medische noodzaak voor het niet dragen van zo'n kapje te hebben, alleen konden niet al deze reizigers dat aantonen door middel van een medische verklaring. Ook zij kunnen een boete verwachten.

De actie begon rond 17:00 uur en duurde tot ongeveer 0:00 uur. Naast de herkenbare handhavers op de perrons is ook door controleurs in burger gehandhaafd in de voertuigen.

Een algemeen tevredenheidsgevoel overheerst bij de controleurs die aan de actie deelnamen. Een soortgelijke actie wordt dan ook niet uitgesloten.

KSs3Ac.jpg

fQ6yGb.jpg

hnN4Id.jpg

p1h55C.jpg

RjiA7G.jpg

Bb3tbq.jpg

rEEb5K.JPG

dyPSSL.JPG

3W0IeS.jpg

iCpEln.JPG

vU9bDg.JPG

opTh0F.JPG

2Pc2wX.JPG