Hond overleden en vier mensen gewond na brand in Capelle aan den IJssel

Bij brand in een seniorencomplex aan de Sint Helenabaai Capelle aan den IJssel is woensdagavond een hond overleden. Verder raakte in totaal vier mensen gewond. De brand heeft ervoor gezorgd dat de eerste vier etages ontruimd moesten worden. Circa 80 bewoners werden in een centrale ruimte opgevangen.

In ieder geval een slachtoffer moest door de brandweer uit haar woning worden gered. Van de in totaal vier slachtoffers zijn er twee ter plekke behandeld. De overige twee zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.  

De brand is omstreeks 20:50 uur ontstaan in een complex voor ouderen aan de St. Helenabaai. De brand ging gepaard met veel rook en was korte tijd uitslaand. Om genoeg materiaal ter plaatse te krijgen schaalde de brandweer op naar het sein 'zeer grote brand'. Om ervoor te zorgen dat de afstemming onderling soepel verloopt is even later ook het sein GRIP1 afgekondigd. 

De veiligheidsregio laat weten dat een deel van de bewoners in de centrale hal van het complex wordt opgevangen. Het zou gaan om zo'n 70 tot 80 personen. Inmiddels is de brand onder controle en kunnen op 5 bewoners na iedereen terugkeren naar hun woning. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog onbekend. Dit zal later worden onderzocht. 

q7CuUc.jpeg

pff0ky.jpeg

FP6L6Z.jpeg

Kr0FQ8.jpeg

XLDKdf.jpeg

KfiGI5.jpeg

f836TU.jpeg2wtEKY.jpeg

HaTuwG.jpeg

eWrqDD.jpeg

TKmc1N.jpeg

m582Dm.jpeg

 

kvzpSt.jpeg

19GTue.jpeg