Hennepkwekerij aangetroffen in verborgen ruimte bedrijfspand Zwarte Zee Maassluis (video)

Hennepkwekerij aangetroffen in verborgen ruimte bedrijfspand Zwarte Zee Maassluis (video)

Maandag is in een verborgen ruimte van een bedrijfspand aan de Zwarte Zee in Maassluis een grote hennepkwekerij aangetroffen. In het bedrijfspand werd afgelopen weekend ingebroken. De inbrekers werden toen na een wilde achtervolging opgepakt in Vlaardingen. Een politiebus raakte toen betrokken bij een aanrijding, waarbij ook een agent lichtgewond raakte.

Een link naar het artikel van afgelopen weekend, vindt U hier.

Hennepkwekerij aangetroffen in verborgen ruimte
Omdat afgelopen weekend voor de derde keer geprobeerd was in te breken in het pand doorzochten de politie en Team Handhaving van de gemeente Maassluis het bedrijfspand. 

Met een hoogwerker werd maandagochtend op het dak van het pand gekeken en er werd uitvoerig in het pand zelf gezocht. In de middag werd verborgen onder een stapel pallets een luik gevonden. Deze bleek toegang te geven tot een uitgegraven ruimte van 8 bij 20 meter. In deze ruimte stonden ongeveer 900 hennepplanten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet nader onderzoek. 

Geknutselde stroomvoorziening
De illegaal uitgegraven ruimte was voorzien van in elkaar geknutselde stroomvoorzieningen en kende naast instortingsgevaar ook brandgevaar. Hennepkwekerijen zijn vaak voorzien van gloeilampen met een hoog wattage die dag en nacht branden, vaak in combinatie met een wirwar aan kabels en transformatoren. Naast brandgevaar zorgen hennepkwekerijen ook voor stankoverlast, wateroverlast en een grotere kans op ripdeals en geweldsdelicten.