Hennepkwekerij aangetroffen Adenauerlaan Vlaardingen

Hennepkwekerij aangetroffen Adenauerlaan Vlaardingen

Donderdagmorgen heeft de politie in samenwerking met de gemeente Vlaardingen een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Adenauerlaan in Vlaardingen-Holy. Omwonenden constateerden verdachte omstandigheden en waarschuwden de instantie's. De politie trof een flink aantal hennepplanten en toebehoren aan. Nadat een fraude-monteur van Stedin de elektriciteitsvoorziening had veiliggesteld, heeft een gespecialiseerd bedrijf de planten en de gebruikte apparatuur vernietigd.

Getuigenoproep
De hennepkwekerij aan de Adenauerlaan telde slechts 15 planten omdat hij de nacht ervoor is leeggeroofd. Er zouden zo’n 400 planten hebben gestaan. De politie zoekt getuigen van deze diefstal. Heeft u in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 maart iets gezien of gehoord aan de Adenauerlaan, laat dit dan weten aan de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Risico's
De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen.