Helpt U mee misdrijven oplossen? Kijk vanavond naar Opsporing Verzocht

Helpt U mee misdrijven oplossen? Kijk vanavond naar Opsporing Verzocht

Een 33-jarige vrouw is in haar huis in Hendrik-Ido-Ambacht overvallen en voor de ogen van haar 7-jarige dochter geslagen. Ook dreigen de daders haar met een mes te steken. In Opsporing Verzocht doet de politie een oproep aan getuigen om zich te melden. Ook besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan twee Rotterdamse zaken: een steekincident op de Eendrachtsweg waarbij een 20-jarige man uit Zwijndrecht gewond raakt en een overval op een juwelier op de Zwart Janstraat.

Hendrik Ido Ambacht
Drie mannen overvallen op 11 februari 2016 een vrouw in haar woning aan de Margrietstraat in Hendrik Ido Ambacht. Voor de ogen van haar zevenjarige dochter wordt de vrouw geslagen, geschopt en bedreigd. Na onderzoek wordt eind augustus één verdachte aangehouden. Helaas leidt dit niet tot de aanhouding van de andere mannen. De politie roept de hulp van het publiek in om de andere twee daders te vinden.

Eendrachtsweg Rotterdam
Het steekincident op de Eendrachtsweg vond plaats op zaterdag 23 juli 2016 rond 03.22 uur en is waarschijnlijk het gevolg van een ruzie eerder die avond op de Witte de Withstraat. Politie zoekt getuigen en geeft de beelden vrij van de mogelijke dader.

Zwart Janstraat Rotterdam
Ook van de twee gewapende mannen die op 14 juli een juwelier overvielen in de Zwart Janstraat geeft de politie beelden vrij.  De onbekende mannen kwamen even na tien uur ’s morgens de sieradenwinkel binnen en bedreigden de juwelier met een vuurwapen. Ze doorzochten de winkel in een korte tijd en vertrokken vervolgens met een onbekend aantal sieraden. Maar voordat zij hun slag sloegen, bonden ze de juwelier vast. Hij kon dan ook niet meteen de politie bellen. Zodra de juwelier zichzelf wist te bevrijden, liep hij overstuur naar een naastgelegen winkel. Deze ondernemer belde direct de politie.