Grote zoekactie naar vrouw in Noordzee

Grote zoekactie naar vrouw in Noordzee

Donderdagochtend werd reddingstation van Hoek van Holland om 08.50 uur gealarmeerd voor een vermiste zwemster bij Hoek van Holland. De bemanning van de Jeanine Parqui liet ook de reddingstations Ter Heijde en Scheveningen alarmeren. Tevens werd de Coastguard helikopter OC met warmtezoeker gealarmeerd.

De Hoekse strandwacht had bij de ochtendronde over het strand de zwemster nog zien lopen, later troffen zij alleen de kleren aan van de vrouw op het strand. Van de vrouw was geen spoor meer te bekennen. De strandwacht heeft direct alarm geslagen.

Op zee werden de reddingboten Jeanine Parqui, George Dijkstra en de Kitty Roosmale Nepveu van de KNRM opgelijnd voor de zoekactie. Ondertussen speurde de helikopter vanuit de lucht met zicht en warmtegevoelige apparatuur. Aan de wal heeft men de gangen van de vrouw nagegaan, een parkingwatcher en een getuige dachten een vrouw in badjas bij de parkeerautomaat gezien te hebben. Aan de hand van camerabeelden bleek dit inderdaad de bewuste vrouw, die haar kleding op het strand had achtergelaten.

Dankzij het werk van de strandwacht en politie op de wal, en twee uur na alarmering werd de zoekactie gestaakt. De vrouw zal nog worden aangesproken op wat zij teweeg heeft gebracht.