Grote zoekactie na vondst kite-zeil

Grote zoekactie na vondst kite-zeil

Vrijdagmiddag rond 15.30 uur heeft voor de Hoekse kust een zoekactie plaatsgevonden. Een passerend vaartuig had op zee een kite-zeil aangetroffen zonder eigenaar. Hierop werd direct een zoekactie gestart.

Douane, RPA, en KNRM-vaartuigen maakten deel uit van de zoekformatie. De zoekactie stond onder leiding van het douanevaartuig welke daar in de buurt voer, direct gevolgd door de Prinses Margriet van KNRM reddingstation Stellendam, deze waren net klaar ter hoogte van de Maasvlakte. Een schip van de RPA sloot zich ook aan. De KNRM-reddingboot Jeanine Parqui van Hoek van Holland werd om 15.25 uur gealarmeerd.

De snelle rib van het douanevaartuig voer dicht langs het strand van Hoek van Holland en heeft diverse surfers gevraagd of en wat zij waargenomen hadden. Na diverse getuigen gehoord te hebben bleek dat iemand op het strand aan het oefenen was met een kite-zeil en deze uit zijn handen had laten glippen. Door de oostenwind dreef het zeil snel van het strand weg, met een zoekactie tot gevolg.

Na drie kwartier kon de zoekactie worden beëindigd en had de eigenaar zijn zeil terug. De eigenaar van het zeil dat de Prinses Margriet voor de Maasvlakte uit het water heeft gevist kan zich melden bij de KNRM Stellendam.