Grote waterlekkage treft Oudedijk in Rotterdam (video)

Grote waterlekkage treft Oudedijk in Rotterdam (video)

Woensdagavond is een groot lek ontstaan in de drinkwaterleiding aan de Oudedijk in Rotterdam. Een deel van de straat is vanwege de lekkage afgesloten. Huishoudens van twee woonblokken hebben geen water meer in de leiding. Een flinke hoosbui zorgde in de straat voor nog eens veel wateroverlast.

Zover bekend zijn 11 woonhuizen op last van de hulpverleners ter plaatse ontruimd. Reden zou de instabiliteit zijn van het vele weggestroomde water nabij de fundering van hun woning. Kort voor 20:30 uur wist men het lek in te dammen, maar moet nog wel hersteld worden. 

Het vele water heeft een flink gat veroorzaakt in de bestrating. Bekeken wordt of men op een veilige manier het water kan gaan wegpompen. Het gevaar wat nog schuilt op de Oudedijk is een aanwezige gasleiding. Men wil voorkomen als men het water gaat wegpompen dat de gasleiding gaat zakken en lek gaat raken.

De gasleiding vormt geen gevaar meer voor de omwonenden. De getroffen 11 huishoudens kunnen niet terugkeren vanavond naar hun woning. De fundering is niet aangetast. Zolang er nog werkzaamheden plaatsvinden wil met voor deze bewoners elders woonruimte aanbieden vanavond. Elders in de wijk komen watertappunten mocht men geen water uit de kraan krijgen. Mochten de problemen niet voor donderdagochtend zijn opgelost, bekijken de instanties opnieuw de situatie.