Grote waterlekkage in Markthal Rotterdam (video)

Grote waterlekkage in Markthal Rotterdam (video)

De brandweer kreeg rond zondag om kwart voor vier een melding van een waterlekkage in de Markthal in Rotterdam. Ter plaatse troffen zij in de portiersloge en in de Markthal veel water aan. Ook een winkel was inmiddels ondergelopen. De brandweer is direct op onderzoek uitgegaan en kwam samen met de politie uit bij drie woningen op de 4e etage. Enkele woningen zijn door de brandweer opengebroken om de woning in te kunnen. Ook is direct de hoofdafsluiter van het complex afgesloten.

De hulpdiensten schaalde op naar "GRIP 1" voor een betere coördinatie van het incident. Het water liep ook de elektriciteitskasten in waardoor er kortsluiting ontstond. Hierdoor is er een deel van de Markthal zonder stroom komen te zitten. Hoe de lekkage in de Markthal heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Meerdere bedrijven zijn op zoek naar het lek om het vervolgens zo snel mogelijk te kunnen herstellen.

De politie heeft bij de bewoners aangebeld om te inventariseren of zij ook waterlekkage hebben of andere schade. De bewoners hoefden hun woningen niet te verlaten. Rond 12:00 uur zondagmiddag werd de Markthal weer geopend voor het publiek.

De oorzaak van de waterlekkage is waarschijnlijk een kapotte hydrofoorpomp.