Grote vuurwerkvangst na politie-inval Bettoweg Schiedam (video)

Grote vuurwerkvangst na politie-inval Bettoweg Schiedam (video)

De politie heeft dinsdag 15 september de eerste grote vuurwerkvangst van dit jaar gedaan in Schiedam. Er werd bijna 3000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Een 28-jarige Schiedammer en een 35-jarige man uit Capelle aan den IJssel zijn aangehouden. Uitvoerig onderzoek bracht rechercheurs bij de Schiedammer. 

Ze ontdekten dat hij dinsdag met een gehuurde bestelbus een grote partij zwaar vuurwerk ophaalde op een locatie in Duitsland. Toen hij het één en ander wilden uitladen bij een opslaglocatie in Schiedam, vatten agenten van Team Paraatheid hem én zijn 35-jarige kompaan, in de kraag. In de bestelbus bleek 1200 kilo zwaar, illegaal vuurwerk te liggen. 

Een doorzoeking van de opslaglocatie leverde nog eens 1500 kilo illegaal vuurwerk op. Ook werden de woningen van de verdachten doorzocht. Daarbij werden onder meer een groot geldbedrag, een motor en een auto in beslag genomen.

Update
De politie heeft woensdag nog eens 110 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in Schiedam. Daarbij werd duidelijk dat de man uit Capelle aan den IJssel op hetzelfde terrein in Schiedam een garagebox had gehuurd. Ook daarin werd illegaal vuurwerk aangetroffen; 110 kilo. Het vuurwerk is afgevoerd en in beslag genomen.