Grote verkeerscontrole op parkeerterrein van Wartburg College

Vrijdagmiddag en avond hebben de verkeerspolitie, Douane, handhavers van de gemeente, Belastingdienst en het RDW een grote controle gehouden in de omgeving van de President Rooseveltweg.

Er waren op diverse locaties in de omgeving camera's geplaatst om kentekens te scannen en politiemotoren reden rond om opvallende voertuigen mee te nemen naar de gecreëerde controleplaats op het parkeerterrein van het Wartburg College. 17 scooterrijders die over het fietspad reden werd onderschept en beboet. De scooters werden gelijk gecontroleerd op de rollerbank, waarbij diverse voertuigen in beslag werden genomen en 1 snorscooter zelfs 85 kilometer per uur haalde. In totaal zijn er verspreid over de hele dag 79 boetes uitgeschreven en 3 aanhoudingen verricht. Van de 3 aanhoudingen was er 1 voor het rijden onder invloed, 1 voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en 1 persoon was een gesignaleerde verdachte die gezocht werd voor moord/doodslag. De wijkagent herkende de persoon en deze werd direct aangehouden. Bij de aanhouding kwamen de agenten erachter dat de man tevens een revolver in zijn broeksband droeg.

De Douane was met een speciaal rontgenapparaat aanwezig om voertuigen te controleren of er geen verborgen ruimtes waren en diverse voertuigen werden dan ook uitgebreid doorzocht. Een aantal mensen had nog openstaande schulden staan bij de belastingdienst die direct werd geïnd, in totaal bijna €7000,-. Dankzij de controle kwam de politie ook een garagebox op het spoor in Nesselande waar werd gehandeld in lachgas, de handhaving gaat hier verdere bestuurlijke maatregelen nemen.

PgNnl4.jpg

UIcQWn.jpg

GKAh8y.jpg

6ZW6yH.jpg

QMvLa9.jpg

KRjNuF.jpg

Fg0t1r.jpg

VqnBfH.jpg

bvSbbY.jpg

93h1f6.jpg

pAkMR7.jpg

lSbpHA.jpg