Grote verkeerschaos nadat vrachtwagen bovenleiding van tram losrijdt Dordtselaan Rotterdam

Op de kruising van de Dordtselaan en Brielselaan heeft een vrachtwagen de bovenleiding van een tram losgereden. Doordat die leiding dwars over het kruispunt ligt, is vrijwel de hele kruising afgesloten. Rondom het incident staan kilometers file.

Een vrachtwagen geladen met een bouwkeet bleef door de hoogte achter de bovenleiding hangen. De kabels over de gehele kruising kwamen daardoor op de grond terecht. Een tram die richting de kruising reed kwam daardoor stil te staan. De bovenleiding lag op de tram waardoor passagiers niet uit konden stappen. De tram kwam tot stilstand onder het viaduct van de metro: vrijwel alle deuren werden daardoor geblokkeerd. Nadat de spanning van de leiding afgehaald was, konden de passagiers via de achterste deur van de tram naar buiten. Vanwege het incident was metrostation Maashaven enige tijd afgesloten. De metro reed wel, maar stopte daarom niet bij dit station.

Verkeer dat over de kruising moet, kan vanuit alle richtingen uitsluitend rechtsaf slaan. Vanwege de werkzaamheden aan de Roseknoop en de daarbij behorende afsluitingen is het op de route waar het ongeval gebeurde extra druk. In vrijwel alle richtingen staat het verkeer vast.

Politie, handhaving, RET en brandweer zijn ter plaatse. De RET is direct begonnen met herstelwerkzaamheden. Dit neemt tot ongeveer 22:00 uur in beslag.

kXU2em.jpg

4nqRmr.jpg

DboYv7.jpg

ZE2XE3.jpg

lguoUA.jpg

gNV3PZ.jpg

VpgmMv.jpg

Qqr9f5.jpg

5I3KJ1.jpg

PqT4bE.jpg