Grote uitslaande brand Koningin Wilhelminahaven Vlaardingen (video)

Grote uitslaande brand Koningin Wilhelminahaven Vlaardingen (video)

Dinsdagochtend is er een grote uitslaande brand uitgebroken in een garagebedrijf aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling en was uitslaand. De brand sloeg door naar omliggende bedrijfspanden en woningen. De brandweer schaalde direct op naar het sein "zeer grote brand". Niet veel later werd hiernaast ook "GRIP 1" afgekondigd. Ook werden er twee extra pelotons opgeroepen. Elk peloton beschikt over vier tankautospuiten. Gezien de situatie is er besloten verder op te schalen naar "GRIP 2".

Drie personen zijn door de ambulancedienst nagekeken. Zijn zijn alle drie overgebracht naar het ziekenhuis. Ook wed het Mobiel Medisch Team opgeroepen. Of er nog verder mensen in het pand aanwezig zijn is niet bekend. Rond half 1 dinsdagmiddag werd bekend gemaakt dat er niemand meer in het pand aanwezig was. De hulpdiensten hebben een NL Alert uitgegeven. De wind stond richting Hoogvliet, maar de rook ging wel recht omhoog, en trok daarna richting Hoogvliet. 

Tijdens de bluswerkzaamheden van de brandweer zagen zij een bewoner zwaaien voor het raam. De vrouw kon niet meer terug naar beneden en is door de brandweer met het redvoertuig gered. Ook begon de brandweer met een binnenaanval. In de omgeving werden meerdere meetploegen ingezet.

De brandweer heeft een tweede NL Alert verstuurd en hebben zij op afstand de  ventilaties van bepaalde objecten uitgeschakeld. Dit betreft voornamelijk in de gebieden Spijkenisse, Hoogvliet, Pernis, Rhoon en een deel van Rozenburg.

Ook heeft de brandweer een droneteam en een blusrobot ingezet. Twee blusvaartuigen van de Divisie Havenmeester Rotterdam voorzien de brandweer van bluswater en helpen mee met hun waterkanonnen. 

Tegen twaalf uur leek de inzet van onder andere blusboot succesvol en leek de brand onder controle. De rookontwikkeling werd minder, wel was er in de omgeving nog veel last van stank. De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft vanuit Haaglanden en Zuid-Holland-Zuid twee pelotons laten komen om de eerste voertuigen af te lossen. Ook vanuit de eigen regio werd vanaf Goeree Overflakkee een peloton richting de brand gestuurd.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, hier wordt onderzoek naar gedaan.