Grote uitslaande brand in voormalige school aan de Botter in Barendrecht (video)

Grote uitslaande brand in voormalige school aan de Botter in Barendrecht (video)

Rond 1:00 uur vrijdag op zaterdagnacht is de brandweer opgeroepen voor een uitslaande brand aan de Botter in Barendrecht. In eerste instantie werden de brandweerlieden opgeroepen voor een buitenbrand, maar bij aankomst van het eerste brandweervoertuig was er behoorlijke rookontwikkeling uit het voormalige schoolpand. Hierop schaalde men direct op naar middelbrand. Om voldoende bluswater voorradig te hebben werd in een nabijgelegen sloot het ijs kapot geslagen. Korte tijd later schaalde de brandweer op naar grote brand.

De brand had zich via de 1e en 2e etage naar het dak toe verspreidt. De brandweerlieden zijn enige tijd bezig geweest om het vuur tussen de verschillende verdiepingen te doven. Omstreeks half drie kon het sein "brand meester" worden gegeven. Daarna is men nog enige tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

De voormalige school wordt momenteel gesloopt. Eind vorig jaar heeft de plaatselijke brandweer nog meerdere oefeningen gehouden in het slooppand. Vermoedelijk is de brand op de eerste etage ontstaan en via de ventilatiekanalen verder uitgebreid. Brandstichting lijkt de meest waarschijnlijke oorzaak.