Grote uitslaande brand in flat Iependaal Rozenburg (video)

Grote uitslaande brand in flat Iependaal Rozenburg (video)

In een flatwoning aan de Iependaal in Rozenburg heeft zaterdagochtend een grote brand gewoed. Het vuur ontstond omstreeks 07:00 uur. In korte tijd was er sprake van een grote vlammenzee. De bewoners waren niet aanwezig. Omliggende woningen werden op last van de brandweer ontruimd. Een brandweerman moest voor behandeling naar een ziekenhuis voor licht letsel aan zijn hand. 

De brandweer zette het Cobra blussysteem in, omdat de brand zich nestelde in een spouwmuur. Bij de brand is ook een explosie geweest welke de woning onbewoonbaar verklaarde. Onderdelen van het balkon en de pui zijn hierdoor weggeblazen. Op straat is een flinke ravage zichtbaar.

De bewoners van de andere woningen kunnen de komende 24 uur nog niet terugkeren. Er zal eerst onderzoek moeten plaatsvinden aan gevelplaten of deze nog goed vast zitten aan het flat. Er is veel rook- en waterschade in de omliggende woningen. Onderzoek zal duidelijkheid moeten brengen naar de oorzaak van het ontstaan van de brand aan de Iependaal.