Grote uitslaande brand in bedrijfspanden Veilingweg Berkel en Rodenrijs (video)

Grote uitslaande brand in bedrijfspanden Veilingweg Berkel en Rodenrijs (video)

Aan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs is maandagmiddag een grote brand uitgebroken in een kringloopwinkel en een beddenwinkel. In de wijde omtrek was de rookontwikkeling zichtbaar, de brand was al snel uitslaand. Twee naastgelegen woningen liepen gevaar op door de brand, de brandweer kon uiteindelijk niet voorkomen dat deze ook werden getroffen.

Vanwege de omvang van de brand is een spoedpeloton alsmede een crashtender ter plaatse gekomen om te ondersteunen met blussen, de brandweer heeft verder opgeschaald naar het sein "GRIP 2".

De brandweer zette onder andere het drone-team in om de situatie in kaart te brengen. De veiligheidsregio roept mensen op wanneer zij last hebben van de rook hun ramen en deuren te sluiten. Ook moet de ventilatie uitgezet worden, in de namiddag is er een NL Alert verzonden.

Naar de toedracht van de brand wordt op een later moment onderzoek gedaan, de brandweer zet nu voornamelijk in op het behouden van omliggende panden. Als gevolg van de brand zijn vijf personen gewond geraakt waaronder enkele brandweermannen die werden bevangen door de hitte, ambulancepersoneel heeft zich over hen ontfermd.