Grote uitslaande brand aan de Favrestraat in Rotterdam (video)

Grote uitslaande brand aan de Favrestraat in Rotterdam (video)

Zondagmiddag heeft er een grote uitslaande brand gewoed in een woonflat aan de Favrestraat in Rotterdam. Een 50-jarige vrouw raakte daarbij zwaargewond en is behandeld door het ambulanceteam en het Mobiel Medisch Team (MMT). Een ander slachtoffer moest worden behandeld vanwege rook-inhalatie. De brandweer had het vuur in de woning op de 9e verdieping snel onder controle, maar de schade is enorm. 

Zo'n 20 woningen moesten worden ontruimd maar konden later, na controle door de brandweer, weer worden terug gegeven aan de bewoners. In totaal werden 4 honden uit de woning gehaald. 1 hond was al overleden en een andere hond had medische verzorging nodig van de hulpverleners. Het dier is later overgebracht naar een dierenkliniek. Hoe het beestje eraan toe is, is niet bekend.

De politie heeft een Plaats Delict (PD) gevormd en gaat onderzoeken wat er zich nu precies heeft afgespeeld. Uitgaande van getuigenverklaringen, kon de politie niet veel later een 34-jarige verdachte aanhouden op de snelweg A16. Zijn betrokkenheid zal deel uitmaken van het onderzoek.

Opzet
Op basis van verklaringen en sporen, zijn er vermoedens van opzet. De 50-jarige vrouw liep ernstige brandwonden op na een kennelijke aanval door een bekende van haar.