Grote stroomstoring Rotterdam-Centrum

Grote stroomstoring Rotterdam-Centrum

Rotterdam heeft woensdagochtend last gehad van een grote stroomstoring. Vijftigduizend huishoudens en bedrijven werden getroffen. De storing concentreerde zich in Rotterdam-Noord, het gebied tussen de Schiekade, Blijdorp en de Gordelweg. Ook een deel van het centrum zat zonder stroom, zoals de Zalmhaven, het Willemsplein en de Blaak en omgeving.  

De politie en Stadstoezicht zette extra personeel in het getroffen gebied in. Dit ter hulpverlening, maar ook voor extra surveillance. In het gebied waren enkele verkeerslichten uitgevallen. Daardoor werden enkele verkeersopstoppingen gemeld. De brandweer controleerde ook in het gebied of er hulp nodig was bij de getroffen woningen en/of bedrijven. Ze hebben 8 mensen uit stilstaande liften bevrijd.

Rond 10.30 uur was het probleem door Stedin (het voormalig Eneco Netbeheer) verholpen. Het probleem ontstond in een trafostation in de Vlaggemanstraat. Door de stroomstoring reden van en naar Rotterdam geen treinen. De treinenloop kon in de loop van de ochtend mondjesmaat worden hervat.