Grote scheepsbrand met aan boord 3000 auto's op de Noordzee

In de nacht van dinsdag op woensdag is op een vrachtschip met aan boord 3000 auto's een zeer grote brand uitgebroken. Het schip ligt in de Noordzee boven Ameland en dreigt te gaan zinken.

Twee helikopters van de kustwacht zijn naar Rotterdam The Hague Airport gekomen om het gealarmeerde MIRG.NL-team op te halen. MIRG.NL is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties om ten tijde van brand aan boord van een schip het voorkomen van een evacuatie van passagiers/bemanning op de Noordzee en daarnaast het voorkomen van escalatie ten behoeve van milieu incidenten en scheepvaartstremming.

Nadat een plan gemaakt was om de brand te gaan bestrijden en de benodigdheden aan boord van de helikopters was geladen werd de operatie afgeblazen. Vanwege het gevaar aan boord van het schip werden er geen brandweerlieden meer ingezet. Van de 23 mensen die aan boord van het schip waren ten tijde van de brand waren er meerdere overboord gesprongen. 

De helikopters werden uitgeladen en vlogen leeg richting het schip om mensen te gaan redden. Tevens zijn er twee reddingsboten van de KNRM ingezet om hulp te verlenen. Hoe de opvarenden eraan toe zijn is nog onbekend. De brand is vermoedelijk ontstaan in een elektrische auto.

 

EioqSN.jpg

6BwJzW.jpg

eGNAWt.jpg

Mu8eyo.jpg

c6o77k.jpg

z1v9GA.jpg

x3zt9d.jpg