Grote ravage bij treinongeluk

Grote ravage bij treinongeluk

In Gouda zijn vanmorgen rond 11.10 uur twee treinen tegen elkaar gereden. Dat gebeurde toen de treinstellen elkaar passeerden ter hoogte van Gouda centraal station. De treinstellen, een Thalys en een Koploper, waren langs elkaar geschampt en uit de rails gelopen.

Het betrof de intercity van Den Haag naar Leeuwarden en de Thalys naar Parijs. Enkele inzittenden raakten lichtgewond. Door het ongeluk was al het treinverkeer tussen Gouda en Utrecht gestremd. Omdat door werkzaamheden tussen Den Haag en Delft het spoor buiten gebruik is, liep het treinverkeer rond Den Haag en Utrecht volkomen vast.

Treinreizigers moesten rekening houden met vertragingen van meer dan een uur. Omdat het spoor tussen Den Haag en Delft momenteel buiten gebruik is, kon spoorbeheerder ProRail geen alternatieve route bieden. De Inspectie Verkeer en Waterstaat is vandaag nog begonnen met een onderzoek naar het treinongeval. De inspectie spreekt in eerste instantie met beide machinisten en met de treindienstleiding in Utrecht.

Het spoor bij Gouda is één van de drukste van Nederland en verbindt de steden Den Haag en Rotterdam met Utrecht.