Grote politiedemonstratie bij Binnenhof Den Haag

Grote politiedemonstratie bij Binnenhof Den Haag

Het was donderdag even de omgekeerde wereld in de Haagse binnenstad: er werd gedemonstreerd! Dat op zich is niet zo vreemd in de stad waar onze regering zetelt. Het bijzondere zat 'm in wie er aan het demonstreren waren: politiemensen. Al maanden zijn zij aan het actievoeren voor een betere CAO. Minister van der Steur en minister Deijsselbloem houden echter angstvallig de hand op de knip; althans, te stevig volgens de boze agenten. 

En daarom werden er al optochten op snelwegen georganiseerd, werden voetbalwedstrijden geboycot en al diverse malen hebben de sirenes van de dienstvoertuigen geloeid in het hele land. Dat laatste werd in Den Haag vandaag nog eens dunnetjes overgedaan rond het Binnenhof. Ieder uur was het een kakofonie van lawaai rond het regeringscentrum, waar ongeveer tweeduizend politiemensen uit het gehele land verzameld waren. Om tien voor twaalf duurde de herrie zelfs tien minuten aaneengesloten. Er werd gesproken met Diederik Samson, er werden lege schatkisten tevoorschijn getoverd en aan het einde van de manifestatie werd gezamenlijk naar het Malieveld gelopen. 

Onderweg werd ook nog het Ministerie van Financiën met een bezoek 'vereerd'. Of het allemaal heeft geholpen is nu de vraag. De actievoerende politiemensen hebben in elk geval al zwaardere acties aangekondigd voor het geval hun werkgever zijn poot stijf en zijn beurs gesloten houdt.