Grote inzet hulpdiensten voor rioolwaterlekkage in woonzorgcentrum Alverstraat Hoogvliet Rotterdam

Bij een woonzorgcentrum aan de Alverstraat in Hoogvliet Rotterdam is door een verstopping rioolwater in een meterkast terechtgekomen. Omdat de kans bestaat dat de stroom moet worden uitgeschakeld, zijn hulpdiensten in groten getale aanwezig. In het centrum wonen zo'n 100 mensen met dementie en/of fysieke beperkingen.

Rond 9:30 uur is op de tweede etage van het tien verdiepingen tellende gebouw wateroverlast ontstaan door een verstopping. Rioolwater liep daardoor een meterkast in, met schade tot gevolg. Voor de herstelwerkzaamheden bestaat de kans dat de stroom in het gehele gebouw uitgeschakeld moet worden. Daardoor zouden bijvoorbeeld (nood)hulpsystemen en liften niet meer werken. Om die reden is onder andere het noodhulpteam PLUS van het Rode Kruis ter plaatse gekomen. Mocht de stroom uitgeschakeld moeten worden, dan kan op elke afdeling toezicht gehouden worden voor het geval zich noodsituaties voordoen. Het gebouw hoeft dan niet ontruimd te worden.

Voor coördinatie is door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1. Het is niet bekend hoe lang herstelwerkzaamheden in beslag gaan nemen.

ML49Dd.JPG

W3dqfg.JPG

5nyiuM.JPG

9rEnN1.JPG

ZVOj1U.jpg