Grote Hulpverlening voor auto te water

Grote Hulpverlening voor auto te water

De brandweer wordt woensdagochtend gealarmeerd voor een waterongeval op de Botlekbrug. Eenmaal aanrijdend wordt er meegegeven dat er een auto door de slagbomen is gereden en naar beneden is gevallen het water in.

Politie zette de Botlekbrug af en politievaartuigen zochten kades en de rest van het water af. Terwijl er een incidentenvaartuig van the Port Of Rotterdam brandweermannen, brandweerduikers en twee ambulance teams ophaalde. Er wordt gezocht op de plek waar de auto te water is geraakt. Volgens de brugwachter is de auto direct onder water verdwenen.

De brandweer schaalde op naar ‘’grote hulpverlening’’ en ook het volledige scheepvaart verkeer werd stil gelegd. Een politiewagen reed ondertussen naar de Spijkenisserbrug omdat de stroming die kant op stond wordt daar ook een onderzoek gestart of daar eventueel een auto en of slachtoffer (s) aangetroffen wordt.
Na een halve nacht duiken wordt de zoektocht gestaakt en keert de brandweer terug naar de kazernes. In de loop van de ochtend zou de auto geborgen worden. Men heeft inmiddels de auto gelokaliseerd. Er is ook nog niet hoeveel mensen er in de auto zaten.

Ingezet materieel:
2x Calamiteiten eenheid (Kazerne Leemkuil, VG Hoogvliet Kouwenaardseweg)
1x Tankautospuit (Kazerne Spijkenisse)
1x Hoogwerker (kazerne Spijkenisse)
3x Waterongevallen voertuigen (Kazerne: Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen)
2x Hulpverleningsvoertuig voor de speedboten(Kazerne: Schiedam, Vlaardingen)
1x Haakarmvoertuig met SPEC bak (Kazerne Vlaardingen)
1x Verbindingsdienst (Regio)
2x Officier van dienst (District Haven en District Voorne – Putten)

2x Ambulance

En diverse schepen van de Zeehavenpolitie en incidentvaartuigen van The Port Of Rotterdam.