Grote drugsvangst en aanhoudingen in Rotterdam-Zuid

Grote drugsvangst en aanhoudingen in Rotterdam-Zuid

Vorige week Woensdagavond werden twee mannen en een vrouw aangehouden op de St. Janshaven op verdenking van het dealen in harddrugs. In een nabij gelegen opslag box trof de politie tassen aan met enkele kilo’s harddrugs. Die avond trok een auto met twee inzittenden de aandacht van onherkenbare surveillerende agenten door opvallend rijgedrag. Het viel de agenten op dat ze regelmatig contact zochten met inzittenden van andere auto’s. Op de Sint-Janshaven stapte een derde persoon voor korte tijd in het voertuig. Hij kwam er vervolgens uit met een verdachte tas. Dat was het moment voor de agenten om in te grijpen.

Het tasje bleek gevuld met verdovende middelen. Daarom werd het drietal meteen aangehouden voor het bezit en dealen van harddrugs. In de auto trof de politie een sleutel aan. Deze bleek te horen bij een nabij gelegen opslagbox. Daar bleek ruim 1600 kilo aan versnijdingsmiddelen te staan. De politie nam deze in beslag. In de woningen van de verdachten werden verschillende waardevolle goederen in beslag genomen, waaronder een auto, een motor, een kilo goud en twee horloges.

Een vrouw van 21 en een man van 34 jaar uit Barendrecht, en een man van 27 jaar uit Rotterdam zitten vast en worden dinsdag voorgeleid.

Vervolgonderzoek levert nog meer aanhoudingen op
Bij een vervolgonderzoek zijn nog vier mannen aangehouden en meerdere woningen en bedrijfsruimtes doorzocht. Daarbij werd onder andere een automatisch vuurwapen en opnieuw versnijdingsmiddelen aangetroffen. De verdachten zijn gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris.