Grote chaos door extreme gladheid op N231 rond Nieuwveen (video)

Grote chaos door extreme gladheid op N231 rond Nieuwveen (video)

Zaterdagochtend is op de N231 rond Nieuwkoop en Nieuwveen een grote chaos ontstaan. Door de extreme gladheid zijn diverse ongevallen gebeurd. Als eerste ging het mis ter hoogte van Nieuwkoop, hier kwam door de gladheid een personenauto in de sloot terecht. De bestuurder kwam hier met de schrik vrij. Even verderop bij Nieuwveen schoof een containerwagen de sloot in. De bestuurder van dit voertuig is nagekeken door personeel van een ambulance.

Het grootste ongeval vond plaats aan de andere zijde van Nieuwveen. Ook hier ging het mis met twee vrachtwagens. Een vrachtwagen kwam hier ook in een sloot terecht, terwijl een tweede vrachtwagen tegen een boom tot stilstand kwam. Bij dit ongeval kwam iedereen met de schrik vrij, maar de schade aan de voertuigen was groot. 

Om het grote aantal ongevallen af te handelen kreeg de politie eenheid Den Haag assistentie van de collega's van de eenheid Amsterdam. Omdat er meerdere vrachtwagens bij de ongevallen betrokken zijn zal de berging nog ruime tijd in beslag nemen.