Grote buitenbrand in kunststof materialen

Grote buitenbrand in kunststof materialen

Vermoedelijk als gevolg van brandstichting is woensdagavond rond 22.30 uur brand ontstaan, in kunststof materialen, die bestemd waren voor de ondervloer van de voetbalvereniging HBS aan de Daal en Bergselaan.

3 Politieagenten zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld voor rookinhalatie. De kunststofplaten, in totaal 14.000 m2, waren verpakt in open kratten en waren voor het hek van de vereniging op de parkeerplaats neergezet. Op donderdag zouden de platen als ondergrond gebruikt worden voor de kunstgrasmat van twee voetbalvelden. Buurtbewoners ontdekten de brand en waarschuwde de brandweer voor een buitenbrand. Bij aankomst van de brandweer bleek dat de brand zich al behoorlijk had uitgebreid. In zeer korte tijd brandde alle kratten over een lengte van tientallen meters met circa 20 meter hoge vlammen. Een tiental bomen stond eveneens in brand. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling.

De brandweer heeft voortdurend metingen verricht maar heeft geen gevaarlijke concentraties gemeten. Doordat er nauwelijks wind stond ging de rook recht omhoog en sloeg niet neer. Hierdoor liepen buurtbewoners geen gevaar. Door de snelle uitbreiding van de brand was veel personeel en materieel, voor met name het opbouwen van de waterwinning noodzakelijk. De brandweer ondervond echter veel hinder van het massaal toegestroomde publiek, waardoor het personeel en materieel niet snel ter plaatse kon komen. Dankzij het deskundige politieoptreden kon het publiek later op afstand worden gehouden.

Het grootste deel van de kunststof ondervloer moet als verloren worden beschouwd. Tientallen bomen en een lantaarnpaal liepen brandschade op. Het gesmolten materiaal is uitgevloeid over een deel van het parkeerterrein.

De totale schade bedraagt circa € 200.000,-