Grote brand verwoest meerdere boten Veerweg Hellevoetsluis (video)

Grote brand verwoest meerdere boten Veerweg Hellevoetsluis (video)

Donderdagmorgen vroeg rond de klok van half twee werd de brandweer opgeroepen voor een scheepsbrand aan de Veerweg in Hellevoetsluis. De brandweer rukte uit naar dit adres en trof daar meerdere boten aan die in brand stonden. Tevens werden er ook andere boten bedreigt door het vuur.  

De brandweer schaalde hierop door naar het sein grote brand. Meerdere voertuigen kwamen ter plaatse om de fikse brand te blussen. 

Toen de brandweer het vuur na ruim een uur onder controle had kon de schade opgemaakt worden. Vier boten waaronder een woonbootje en een zeiljacht waren uitgebrand. Een ander zeiljacht had brand en roetschade. En de steiger waar de boten aanlagen is eveneens door de brand aangetast. 

Bij de brand kwam veel rook vrij. Hiervoor werd een meetploeg opgeroepen om in de omgeving metingen te verrichten. Ook kwamen er behoorlijk wat roet en andere branddeeltjes vrij welke in de omgeving terecht zijn gekomen.   

Ook in de haven lagen resten van de brand zodat deze werd afgesloten door Rijkswaterstaat en dit eerst opgeruimd moet worden en er niets het Haringvliet in drijft.

De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nablussen.