Grote brand verwoest loods

Grote brand verwoest loods

Een brand heeft een bedrijfsloods aan de Rijksstraatweg in Dordrecht verwoest. De melding van deze brand kwam bij de gemeenschappelijke meldcentrale binnen op dinsdagmiddag 5 augustus 2008 om omstreeks 17.20 uur. Omwonenden belden het noodnummer met de melding dat zij grote rookontwikkeling zagen bij het industrieterrein.

Daar stond inderdaad een loods van ongeveer 15 bij 30 meter in brand. De brandweer rukte met groot materiaal uit en zorgde dat de omliggende loodsen gespaard bleven. De politie start een onderzoek naar de oorzaak van de brand waarbij gekeken wordt of er iets misging met werkzaamheden binnen bij het autobedrijf. De politie verzocht om een snelheidsvermindering op de rijksweg A16 die langs het bedrijfsterrein ligt. Zo reden de weggebruikers niet met volle snelheid door de rook. Uit metingen, uitgevoerd door het waarschuwings & verkenningsdienst uit Zwijndrecht en Sliedrecht, bleek dat er bij deze brand geen gevaarlijke stoffen, voor de volksgezondheid, waren vrijgekomen. Wel sloten uit voorzorg een nabijliggend hotel en fastfoodketen het terras, de ramen en deuren. Rond 18.30 uur gaf de brandweer het sein ‘brandmeester’.
Tijdens het bluswerk kwam een politiehelikopter. Dat was om twee redenen. De bemanning van de helikopter gaf aan het commando van de brandweer door hoe de toestand van de brand in de loods was zodat de brandweer gericht kon blussen. De helikopter gebruikte hiervoor een warmtebeeldcamera. Verder keek de bemanning van de helikopter van het Korps landelijke politiediensten hoe het met de verkeerssituatie in de omgeving was en of de rook overlast veroorzaakte.
De brandweer zette groot materieel in waaronder drie blusvoertuigen, twee uit Dordrecht en een uit ’s-Gravendeel, en een hoogwerker. Verder kwamen naar de brand onder andere diverse andere ondersteunende voertuigen. Nabluswerkzaamheden nemen nog enkele uren in beslag.