Grote brand verwoest deel huizenblok (update)

Grote brand verwoest deel huizenblok (update)

Op de Rembrandtstraat in Spijkenisse heeft een grote brand gewoed die een hoekwoning van een rijtjeshuis heeft verwoest. Op het moment van de brand bevonden zich in het pand nog een hond en vrouw en haar 1-jarig kind. Een buurman wist hen via een ladder te redden.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen metershoog uit de hoekwoning op de eerste etage. De brandweer begon direct met bluswerkzaamheden en schaalde op naar grote brand. Al snel bleek dat de naastgelegen woningen in hetzelfde rijtje ook in brand stonden. De twee naastgelegen woningen liepen zware brandschade op doordat de brand zich via de vloeren en het dak vespreidde.

De moeder en het kind zijn door de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De hond is door de dierenambulance nagekeken en bleek niets te mankeren. Voor de hond is opvang geregeld. De oorzaak van de brand is vermoedelijk de hennepkwekerij in het naastgelegen pand. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De schade is aanzienlijk aan het hele blok. De brandweer is geruime tijd met nablussen bezig geweest.