Grote brand in zwembad Alphen

Grote brand in zwembad Alphen

De grote brand bij zwembad de Thermen is onder controle. De inwoners van de huizen aan de Aardster die eerder in de nacht van zondag op maandag in de Bron waren ondergebracht, kunnen weer naar huis.

Het advies ramen en deuren gesloten te houden is ingetrokken. Zwembad De Thermen en de aanpalende horecagelegenheid De Kroeg zijn volledig verwoest.

Rond 01.00 uur maandagmorgen is in De Kroeg bij zwembad De Thermen een brand uitgebroken. Kort daarna is de brand overgeslagen naar het zwembad De Thermen. De eerste rij woningen (26) aan de Aardster, ten noorden van de brand, is toen ontruimd en de bewoners werden opgevangen in De Bron. Deze opvang gebeurde uit voorzorg en vanwege de rookontwikkeling.

De brandweer was met tien bluswagens en drie ladderwagens aanwezig. Tijdens de bestrijding van de brand werd op gevaarlijke stoffen gemeten. De politie heeft het gebied afgezet en waarschuwde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer hield de chloorhoudende middelen in het zwembad nauwlettend in de gaten. Er zijn geen schadelijke middelen vrijgekomen. Gedurende de nacht was het gemeentelijk crisisteam aanwezig in het Stadhuis. Hiervandaan werd de brand en de opvang gecoördineerd.

Er is nog niets bekend over de mogelijke oorzaak van de brand..

Voor omwonenden is maandagavond om 20.00 uur een informatiebijeenkomst in De Bron, Troubadourweg 2.