Grote brand in woonwinkel Haco Brouwerstraat Sliedrecht (video)

Grote brand in woonwinkel Haco Brouwerstraat Sliedrecht (video)

Vrijdag aan het eind van de middag is brand uitgebroken in een woonwinkel van Haco Wonen & Slapen in Sliedrecht. De winkel aan de Brouwerstraat werd ontruimd vanwege de brand. Omliggende winkelpanden werden ook ontruimd vanwege de vele rook die daar vrijkwam. Gevaar voor overslag van het vuur was er niet naar andere winkels. De brandweer schaalde op naar grote brand, om die reden was er veel materiaal ter plaatse op de woonboulevard. 

De brand zat voornamelijk in het dak van de winkel Haco, meerdere hoogwerkers van de brandweer werden ingezet. Ook de Gezamenlijke Brandweer uit Rotterdam met het Cobra-blussysteem assisteerde. Met deze techniek is men in staat dikke muren o.i.d. te doorboren met een hogedrukspuit en de brandhaard te benaderen. 

Voor de toelevering van bluswater werd een groot watertransport opgezet door de brandweer. De politiehelikopter ondersteunde de brandweerkorpsen met beelden van bovenaf. Er vielen geen gewonden. De brandweer zal nog lange tijd bezig zijn voordat de brand definitief is geblust. Er valt op dit moment nog niets te zeggen over een oorzaak van de brand. Kort voor 21:00 uur was de brand onder controle, en ving men aan met het nablussen. De winkel van Haco heeft flinke brandschade opgelopen, naastgelegen panden liepen veel rookschade op.